25
May

Flyer 3 – omot novog albuma

Posted by / Filed under Blog

Flyer je završio svoj treći album koji izlazi ovih dana pod imenom „3“, a mi smo mu napravili omot! Puno smo razmišljali o ideji iza omota i samom konceptu, na kraju smo se odlučili na dvostruke ekspozicije koje su nam već duže vrijeme želja za korištenje na nekom projektu. Kako bi stilski spojili dizajn s prvim albumom, „ePOPeja“, odlučili smo se za kombinaciju silueta i dvostrukih ekspozicija.

Nakon te odluke bilo je prvo potrebno organizirati slikanje koje smo napravili u jednom danu, trajalo je skoro 12 sati, bio je to jako dug dan 🙂

Dvostruka ekspozicija je fotografska tehnika u kojoj sve dvije ili više različitih slika spajaju u jednu pri čemu se odabire koji dijelovi koje slike će biti vidljivi u finalnom rezultatu. Prvenstveno je to tehnika analogne fotografije, ali u zadnje vrijeme se često koristi i u digitalnoj fotografiji i videu. Nas je konkretno oduševila u uvodnoj špici druge sezone serije True Detective.

Slike su ciljano napravljene u poluprofilima i profilima kako bi se što bolje mogle obraditi kao dvostruke ekspozicije.

Prostor u kojem smo slikali je imao projektorsko platno koje smo iskoristili kao pozadinu i osvjetili s dva yongnuo 685 blica. Glavno svjetlo je bio jedan veliki softbox sa strane s dosvjetljivanjem pomoću dosvjetljivača na stolu i sa suprotne strane softboxa. Fotoaparat je Canon 6D, a objektiv fenomenalni mali, lagani i oštri Canon 85mm 1.8 na f4.

Slike su nakon grube osnovne obrade bile spremne za obradu kao dvostruke ekspozicije:

Nakon obrade finalne slike ovako izgledaju:

Unutar omota, siluete su se koristile kao pozadina za tekstove pjesama:

Ovaj projekt je bio malo duži i zahtjevniji, ali jako zabavan i poučan.

Uz naslovni singl s albuma „Kako da te ne volim“ (za koji se upravo snima spot), veliki pozdrav od Flyera i Klikam studia 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *