8
Jan

Dubravka & Marko wedding

Posted by / Filed under Blog

9
Jul

Intervju: Damir Hoyka

Posted by / Filed under Blog

Već neko vrijeme razmišljamo o tome i napokon smo odlučili da na blogu pokrenemo seriju intervjua s nama dragim i zanimljivim fotografima. Otvaramo s Damirom Hoykom kojeg ne treba posebno predstavljati; samostalnim umjetnikom, fotografom i edukatorom. Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama, realizirao niz multimedijalnih umjetničkih projekata, objavio tisuće fotografija, tri fotomonografije i SF roman „Xavia“. Rad mu se fokusira na primijenjenu (portretnu) i umjetničku fotografiju. Osmislio je i pokrenuo seminar napredne fotografije Fotosofia.
Kako ste se počeli baviti fotografijom?
Fotografija se dogodila prilično spontano, moj prvi interes u umjetnosti bilo je crtanje. U sedmom razredu osnovne škole naletio sam na strip magazin Spunk gdje je izašla škola crtanja. Volio sam stripove i djed mi je tada rekao: „ne znam zašto samo čitaš, zašto ne bi probao crtati?“. Tada mi se, kako je bilo ljeto, otvorilo neko vrijeme u kojem […]

7
Jun

Roberto Valenzuela – Picture Perfect Posing

Posted by / Filed under Blog


Ovo nam je već druga recenzija neke knjige koja se bavi poziranjem, ali za razliku od prve, one Petera Hurleya koja se bavi isključivo poziranjem poslovnih portreta i portreta glumaca, Picture Perfect Posing osim o poziranju lica govori i o poziranju cijelog tijela kod jedne osobe kao i kod grupe ljudi.
Autor knjige je Roberto Valenzuela, fotograf vjenčanja baziran u Beverly Hillsu, poznat i po svojem radu na edukaciji fotografa kroz knjige i video škole.
Stil Roberta vuče prema klasičnom, ali njegov sistem poziranja se može upotrijebiti u bilo kojem stilu fotografiranja vjenčanja ili poslovnih portreta, mode itd.

„Sistem“ zvuči kao jeftini marketing i prilično „američki“, ali zaista jest […]